Rust en regelmaat voor je baby

Pasgeboren baby’s vinden niet meteen een ritme. Ze slapen en eten onregelmatig, drinken onrustig, zijn snel afgeleid, schrikachtig en huilen snel of veel. Het is heel belangrijk rust en regelmaat voor je baby te creëren. Bezit jouw kind ook een van deze eigenschappen? Lees dan snel hieronder wat je kunt doen om dit te veranderen.

Eenduidigheid

Zorg ervoor dat de dagelijkse activiteiten in een dezelfde volgorde worden gehouden. Bij een gemiddeld huishouden bestaan deze activiteiten uit wakker worden, eten, spelen en slapen. Bij het spelen is het belangrijk dat de baby alleen speelt zodat hij zichzelf leert te vermaken. Verder is het belangrijk dat bij enige vorm van vermoeidheid de baby in bed wordt gelegd zodat deze gaat slapen. Door elke dag dit te doen wordt er regelmaat gecreëerd en vind de baby een bepaald ritme hierin. 

Warmte

Zorg ervoor dat je baby aangenaam warm is. De temperatuur van je baby kun je meten in de nek. De temperatuur van je baby dient dus niet te koud of te warm te zijn. Hier kun je voor zorgen door voldoende kleding bij je baby aan te doen, lettend erop dat de voetjes en hals ook bedekt worden.

Vermijd reizen en onderweg zijn

Laat je baby eerst zoveel mogelijk thuis de wereld ontdekken. Het is van belang dat je baby in het begin voornamelijk thuis in het eigen bed slaapt. Mocht je de visuele cirkel willen verbreken, begin dan met het ontvangen van visite in plaats van het op visite gaan.   

Voorkom prikkels

Televisie en radio zijn prikkelbare factoren die regelmaat en rust tegenwerken. Door zo min mogelijk gebruik te maken van de televisie en radio vermijd je veel inkomende prikkels voor je baby. Tevens is het beter voor je baby om niet een wipstoel of maxi cosi te gebruiken tijdens voedingstijden. Hierdoor kan de baby zich volledig focussen op de voeding. Tot slot is het beter voor je baby om deze niet constant te vermaken. Dit is namelijk niet alleen uitputtend voor jouw, maar ook voor de baby.

Dragen van de baby

De manier waarop je jouw baby optilt, heeft ook invloed op het creëren van rust en regelmaat voor de baby. Het is belangrijk jouw baby altijd te dragen wanneer deze in een gebogen houding ligt. Hierbij dienen de bekken altijd te worden ondersteund door één hand. Tot slot is het belangrijk dat je de baby stevig vasthoudt zodat hij/zij zichzelf niet kan overstrekken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen